top of page

Tuula Ropponen

4.– 27.2 2022
Kohtaamisia - Encounters

Tuula Ropponen

Sisäinen palo taiteen tekemiseen johdatti minut aikanaan taidekouluun, josta valmistuin myöhemmin kuvataiteilijaksi. Palo vain kasvaa vuosien myötä. Syitä on varmasti monia, mutta haluan mainita tässä yhden. Kun saavuttaa täydellisen läsnäolon tilan maalatessa, jolloin voi ammentaa itsestään jotain tiedostamatonta, sen kuljettaessa minua kohti flowta, jolloin aika katoaa ja syntyy jotain uniikkia. Siinä prosessissa on jotain mystistä ja se kutsuu minua luokseen yhä uudelleen ja uudelleen.

Ihminen on inspiraationi ehtymätön lähde. Maalaan elämää kaikkinensa, mutta perimmäisenä on aina valo ja tie eheytymiseen. Tämä aihe vie minut aina pintaa syvemmälle. Ihmisen vartalo, sen liike ja muodot, sekä kasvojen sielukkuus puhuttelevat minua ja kertovat sisäistä kasvutarinaa. Näistä eväistä syntyi Kohtaamisia – Encounters -näyttely.

Taidenäyttelyssä parhainta kuitenkin olisi, että katsojan ja taideteoksen välille syntyy yhteys, jolloin henkilö itse kohtaisi jotain itsessään. Jokin tunne, mikä vain, siinä kiireettömässä hetkessä.

Materiaaleina käytän akryyli-ja öljyvärejä kankaalle. Käytän usein viimeistelyssä myös hiiltä.

Teoksiani on ollut ja myyty monissa eri näyttelyissä näinä vuosina ja mukaan on mahtunut myös yksityisnäyttelyitä, sekä valinta vuoden nurmijärveläiseksi taiteilijaksi v.2019. Maalauksia on myyty useampaan kertaan myös Bukowskis-taidehuutokaupassa ja tilaustöitä edelleen jatkuvasti tulossa, joten saan kiitollisin mielin jatkaa rakastamaani työtä taiteen parissa.

Toivon elämysrikasta näyttelyä kaikille!

Nurmijärven Sanomat –
”Maalaamisesta on tullut elämäntapa” – Tuula Ropposen taidenäyttely avautuu helmikuussa

bottom of page