top of page

Susanna Snellman

13.1. – 5.2.2023
Näkyväksi - maalauksia ja veistoksia juurilta

Susanna Snellman

Snellman (s. 1967) käsittelee töissään suhdettaan luontoon ja omaan sielunmaisemaansa. Häntä inspiroi luonnon kiertokulku ja sen elävät prosessit, jotka ilmentyvät myös hänen taiteessaan. Jokaisen työn kohdalla taiteilija käy tunnollisesti läpi oman työprosessinsa, kunnes teoksenlopullinen sisältö ja muoto löytyy.

“Luovassa työssäni löydän luonnon, ja luonnossa löydän itseni”, Snellman sanoo.
Snellman yhdistelee eri materiaaleja ja tekniikoita ennakkoluulottomasti. Uusimmassa veistoksia ja maalauksia sisältävässä teoskokonaisuudessa on käytetty pääosin puu- ja sellupohjaisia materiaaleja, kuten kierrätettyä ja kuidutettua sanomalehteä tai paperi- ja puumassaa. Näin hänen teoksensa tuovat myös materiaalien kautta todeksi elämän uusiutumista ja kestäviä arvoja.

Snellman on luonut uraa pääasiallisesti keramiikkataiteilijana Etelä- ja Keski-Euroopassa vuosina 1986–2006. Läpimurtonsa Snellman teki yksityisnäyttelyssä Napolin Maschio Angioinossa vuonna 2006. Hänen töitään on myyty gallerioihin eri puolille maailmaa. Nykyisin suomalaisesta kulttuurisuvusta polveutuva Snellman asuu ja työskentelee Helsingissä.

bottom of page