top of page

Sofia Zida

2. – 20.3 2022
Käännekohta

Sofia Zida

“Käännekohta” -näyttelyyn tuli minulle kuin viestinä jostain: “tällainen näyttely sun pitää tehdä“. Aloinkin heti kehittämään ideaa ja työstämään asiaa. Minua aina on kiinnostanut ja kiehtonut ihmisten tarinat ja elämän käännekohta ja mullistukset ovat aiheina todella mielenkiintoisia.

Näyttelyn perusidea on, että tunnetut henkilöt kertovat heidän elämänsä käännekohdasta, tai käännekohdista. Maalasin haastattelujen pohjalta tauluiksi jokaisen heidän tarinansa ja sen tunteen, mikä minulle näistä huikeista tarinoista välittyi.

Tässä ensimmäisessä “Käännekohta” -näyttelyssä ovat mukana Emma Kimiläinen, Kaj Kunnas, Niko Kivelä, Niklas Räsänen, Tinze, Sami Saari, Sami Minkkinen, Andy McCoy ja Sanna Stellan. Otin jokaisesta henkilöstä myös mustavalkoisen valokuvan ja näyttelykokonaisuus muodostuukin valokuvan, taidemaalauksen ja tarinan yhdistelmästä. Tämä on ollut minulle huikea matka, kun olen saanut olla mukana pienen pätkän jokaisen heidän elämässänsä ja en voisi olla enempää innoissani alkavasta näyttelystä.

Tämä Helsingin näyttely avaa “Käännekohta” -näyttelyiden sarjan, koska seuraavat henkilöt ja näyttelyt ovat jo työn alla. Tässä näyttelyssä on lisäksi mukana muutamia minun ja Andy McCoyn yhteisiä maalauksia sekä maalattuja hattuja.

“Käännekohta” Ars Longa galleriassa 20.3. saakka.
Maalaukset, valokuvat, haastattelut: Sofia Zida
Tekstit: Juhani Noljakka

bottom of page