top of page

Netta Tiitinen

4.-19.3.2023
Urbaani luontoretki

Netta Tiitinen

Tervetuloa non-stop-avajaisiin lauantaina 4.3.2023 klo 12-18!

Hyväksi todettu, pidennetty avajaispäivä, tarjoaa tilaa ja aikaa keskustella sekä tutustua näyttelyyn kaikessa rauhassa.

Tervetuloa siis Tiitisen urbaanille luontoretkelle!

Kun saariston, metsien ja soiden tuoksusta elinvoimaa lataava taiteilija jää jumiin Bulevardin eteläpuolelle, alkaa luonnonlapsen silmä vaistonvaraisesti etsiä sielunruokaa päiväkävelyiden varrelta.

Kaupunkiympäristön pintojen ja struktuurien inspiroima, urbaanin elämän tunnepaletti yhdistyy nyt stadilaisiin luontokokemuksiin ja pieniin yksityiskohtiin, etelä-helsinkiläisten eliölajien luontosuhdetta tuumaillen; onkohan variksetkin täällä kaupunkilaistuneet, villistä luonnosta hiljalleen erkaantuneet?

Tällä kertaa työskentelytekniikkassa on pintojen lisäksi nähtävissä suurten vetojen ja ohuiden, pastellinsävyyisten väripintojen ja karheiden lastanvetojen kerroksellisuutta, hillityiksi sävyiksi muuntuen, tiettyihin yksityiskohtiin keskittyen, joihin katse ja ajatus, visuaalisissa elämyksissä tarkentuu.

Työt koostuvat erilaisista luontokokemuksista ja yksityiskohdista, Ullanlinnan, Kaivopuiston sekä Uunisaaren & Liuskesaaren alueilta. Jokainen tutkielma sisältää elämää; luonnon ollessa pääosassa ja ihminen sivuosassa; silti vaalien vielä monissa teoksissa, uuden sukupolven tutkailevaa luontosuhdetta.

Tack till Heléné och Walter Grönqvists Stiftelse!

bottom of page