top of page

Minna Alaspää, Nina Ekström, Katja Hannula, Sanna Kostamo, Jouni Onnela, Nina Tuovinen

1.-25.2.2024
Spirit of a Horse

Minna Alaspää, Nina Ekström, Katja Hannula, Sanna Kostamo, Jouni Onnela, Nina Tuovinen

Hevostaidenäyttely ”Spirit of a Horse” luotaa syvälle hevosen sisimpään ja taiteilijan tapaan nähdä hevonen. Näyttelyssä on teoksia kuudelta suomalaiselta taiteilijalta, joilla on kaikilla omanlaisensa ote aiheeseen. Mukana on maalausten lisäksi veistoksia ja valokuvateoksia.

Katja Hannulan maalaukset soljuvat abstraktin ja esittävän taiteen välillä. Katjan taiteessa henkisyys on usein vahvasti läsnä ja teokset koskettavat katsojaa.

Jouni Onnela on yksi Suomen taitavimpia kuvanveistäjiä. Jouni on osannut yhdistää hevosen keveyden ja herkkyyden pronssin kovuuteen. Tästä on syntynyt Suomen upeimpia hevosveistoksia.

Mestarivalokuvaaja Sanna Kostamo on käynyt kuvaamassa villihevosia Bosnia-Herzegovinassa. Sannan kuvissa villihevoset ovat upeissa maisemissa ja lopputulos on tyylikkään harmoninen.

Nina Tuovisen mustavalkoiset maalaukset keskittyvät kuvaamaan tunteita. Nina maalaa herkällä otteella hevosen lempeää puolta.

Nina Ekströmin maalauksissa taas korostuu hevosten vauhti ja voima. Teoksissa näkyy Ninan rakkaus erityisesti islanninhevosiin ja niiden tapaan liikkua.

Minna Alaspään valokuvateoksissa on mukana ripaus taikaa. Minnan kuvaamat orit ovat saaneet seurakseen tähtipölyä ja leimahduksia. Tulos on aikuisenkin seinälle sopiva tyylikäs kokonaisuus.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan laadukkaaseen kattaukseen suomalaista hevostaidetta. Tämä näyttely tulisi jokaisen hevosihmisen kokea. Kaikki teokset ovat myynnissä, joten nyt on mahdollisuus ostaa koskettavaa taidetta myös kotiin.

Taiteilijat ovat tavattavissa seuraavasti:
su 18.2.2024 klo 12-14 Jouni Onnela
ti 20.2.2024 klo 12-17 Nina Ekström
ke 21.2.2024 klo 12-17 Sanna Kostamo ja Nina Tuovinen
to 22.2.2024 klo 12-17 Nina Tuovinen
la 24.2.2024 klo 12-16 Nina Ekström

bottom of page