top of page

Iikka Lehtinen

2. – 31.7.2022
Retrospective psychedelia and visions of the light

Iikka Lehtinen

Hei ja tervetuloa! Tämä on hyvin ainutlaatuinen tapaus, koska kyseessä on ensimmäinen näyttelyni. Olen 34-vuotias ja olen tehnyt taidetta pienestä lapsesta lähtien. Olen valmistunut ammattikoulusta kuva-artesaaniksi 2000-luvun lopulla, mutta pääasiassa koen silti olevani itseoppinut taiteilija. Teen monenlaista taidetta, mutta pääsääntöisesti piirrän hiilellä, lyijyllä, puuväreillä sekä tussilla.

Näyttelyni tekee nimensä mukaisesti katsauksen menneeseen, koska esillä olevat värikkäät psykedeeliset kuvat ovat vanhoja piirustuksiani. Mustavalkoiset kuvat ovat taas uusia luomuksiani, joihin olen yrittänyt luoda katkeransuloista draamaa kuitenkin toiveikkaalla tunnelmalla. Siinä missä mustavalkoiset teokseni ovat synkkiä ja jopa vakavia, ovat värikkäät kuvani taas hullunkurista sekä lapsenmielistä tajunnan virtaa, jota en osaa itsellenikään selittää.

Olen saanut vaikutteita monilta eri taiteilijoilta vuosien varrella, mutta Salvador Dali sekä H.R Giger ovat kuitenkin pysyneet suurimpina esikuvina minulle. Elämänkokemukset, ympäristö, hengellisyys sekä muut ihmiset ovat minulle myös inspiraation lähteitä.

bottom of page